BR Leksaker

BR Leksaker

Historien om BR-Leksaker
Historien om BR-Leksaker börjar redan 1950 då makarna Edith och Børge Rasmussen köpte en kiosk i Roskilde. Det dröjde inte längre förrän kiosken förvandlades till en tidningsbutik som även sålde festartiklar. Inför julen varje år märkte Edith och Børge att deras kunder gärna köpte leksaker.  Det var emellertid inte förrän deras söner, Bjarne och Henrik Gjörup, började i företaget år 1963 som de bestämde sig för att göra om tidningsbutiken till en specialbutik för leksaker. Idén kom från Henrik Gjörup – en av Børges och Ediths två söner. År 1962 hade Henrik nämligen åkt till USA och lärt sig mycket om affärskedjor. Han presenterade idén för sin bror och far, som tyckte att det var ett intressant affärskoncept, och tillsammans lade de grunden till det som vi idag kallar BR-Leksaker. Namnet blev BR-Leksaker, med Børges initialer som grund.

Från en butik till en stor butikskedja
Den andra BR-butiken öppnade i Slagelse redan 1963 och de följande åren öppnade BR-Leksaker en ny butik varje år. Senare växte kedjan ännu snabbare och idag har BR butiker i Danmark, Norge, Sverige, Finland och norra Tyskland – ungefär 250 fysiska butiker över hela norra Europa.

Familjeägt leksaksföretag
Det är fortfarande familjen Gjörup som styr företaget och det är nu 3:e generationen, med Lars och Peter Gjörup som koncernchefer, som driver BR-butikerna.

Telefon

Våning

Våning 1

Visa på översiktskarta