birsta city

Ett av norrlands största köpcentrum i ett av Sveriges hetaste handelsområden. Mer än 90 butiker samsas längs breda gångstråk på två plan. 40 000 kvadratmeter shopping fördelat på världskända kedjor, lokalt nischade favoriter, restauranger och caféer och med IKEA som närmaste granne.

Här kan du shoppa från budget till lyx. Du finner även över 2 500 fria parkeringsplatser i anslutning till köpcentrumet.

För att underlätta för kunderna ligger butiker inom samma bransch bredvid varandra. På övre planet är butiker inom mode, skor och accessoarer samlade och på entréplanet finns inredning, teknik, sport, fritid, skönhet och hälsa. Här finns också Birsta City Foodpark där hela sällskapet kan välja mellan tretton caféer och restauranger.

Birsta City har ca 4 miljoner besökare per år och har både 2010, 2011 och 2016 blivit utnämnd till Sveriges Populäraste Köpcentrum. 2012, 2013, 2014, 2015 och 2018 har man behållit topplaceringen med att komma på 2:a och 3:e plats.

Ledarhund och assistanshund är välkomna i Birsta City - hunden behöver då ha särskild sele eller täcke som signalerar att det är en assistanshund. Andra djur är tyvärr inte tillåtna.

Välkommen till Birsta City – mer än shopping!